Veel oudere mensen hebben tegenwoordig de wens om langer thuis te blijven wonen en zolang mogelijk zelfvoorzienend te zijn. Een woningaanpassing is hierbij vaak noodzakelijk. In het verleden werden deze aanpassingen permanent in de woning aangebracht. Tegenwoordig is een zorgkamer/mantelzorgwoning een goede oplossing voor mensen die extra zorg nodig hebben.
Vanaf 1 november 2014 is het plaatsen van een zorgkamer/mantelzorgwoning vergunningsvrij. Wel moet er aangetoond worden dat de zorg nodig is. Er moet dus wel melding worden gemaakt bij de gemeente.

Een zorgkamer bestaat uit twee ruimtes: een badkamer en een slaapruimte. Deze hebben +/- een oppervlakte van 24m² en worden als een complete unit geplaatst. Hierbij wordt een koppeling gemaakt met het woonhuis. De units zijn voorzien van een hoge isolatiewaarde van RC5.0 en zijn daarmee energiezuinig. De buitenzijde wordt afgestemd op de stijl van het woonhuis.

Een mantelzorgwoning is groter en wordt los van het huis geplaatst. Hierin zijn opgenomen een keuken, badkamer en een slaapkamer. De totaaloppervlak bedraagt gemiddeld 54 m².

De woning is eveneens uitgerust met een hoge isolatiewaarde van RC5.0 en de buitenzijde zal ook aangepast worden naar de stijl van het huis.

Ook installaties in deze woningen verdienen meer aandacht. Onze partner TopSanitair is o.a. specialist in het verzorgen van dit comfort sanitair.

*Plattegronden & Voorbeelden zijn nog in de ontwerpfase